Posted on

Poletni sladoled medena sivka

Poletje si lahko osvežimo tudi z medom. Preprosto ga namesto sladkorja uporabimo v sladoledu. Subtilen okus sivke, ki v kuhinji ni vsakdanja izbira, nam prav v kombinaciji z medom pričara slasten osvežujoč sladoled.

SESTAVINE

  • 160 ml cvetličnega medu
  • 2–3 žlice jedilnih cvetov sivke
  • 600 ml sladke smetane s 30 % m. m.
  • 600 ml polnomastnega mleka
  • 2 jajci

PRIPRAVA

Jajci stepemo ter zmes skupaj z mlekom, sladko smetano in cvetovi sivke vlijemo v kozico. Ob stalnem mešanju maso segrevamo, dokler rahlo ne zavre, nato pa jo postavimo na hladno. Pokrijemo jo s pokrovko in pustimo, da se pari 30 min. Precedimo, da odstranimo cvetove sivke. Dodamo med in dobro premešamo. Sladoledno maso pokrijemo in jo čez noč ohladimo v hladilniku. Ohlajeno sladoledno maso vlijemo v gospodinjski aparat za pripravo sladoleda in jo zamrzujemo 30 min. oz. po navodilih proizvajalca. Če imamo raje nežno konsistenco sladoleda, ga lahko postrežemo takoj, lahko pa ga še za dve uri postavimo v zamrzovalnik in nato postrežemo bolj zamrznjenega.

Avtorica recepta: Tamara Oražem

Vir:http://www.czs.si/Admin/load.php?sif_ob=19&sif_file=objave_podrobno&sif_parent=75