Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Belokranjski hram v lasti podjetja Belokranjski hram d. o. o., so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

1. PODATKI O PODJETJU

Belokranjski hram, trgovina in storitve d. o. o.

Ul. Staneta Rozmana 26

8340 Črnomelj

Matična številka: 6606300000

ID za DDV: SI10920765

TRR: SI56  0243 0026 0941 978 (NLB d. d.)

Telefon: 040 748 588

E-mail: info.belokranjski-hram@t-2.si

Družba je vpisana v sodni register okrožnega sodišča v Novem mestu pod vl. št.: Srg 2014/18880.

Družba je zavezana za plačilo DDV.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

2. DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

  • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
  • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  • bistvene značilnosti blaga,
  • dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
  • pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
  • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
  • način plačila in dostave,
  • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla.

3. NAROČILA

Kupec odgovarja za podatke dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova. Po oddaji naročila kupec prejme preko elektronske pošte pogodbo (račun). Pogodba (račun) je v elektronski obliki shranjena na strežniku in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.

4. ODPREMA BLAGA

Dostavo po Sloveniji opravlja Gold Ekspres d.o.o.

Čas dostave je od 3 do 5 delovnih dni. Poštnino zaračunavamo po ceniku Gold Ekspres d.o.o.

V primeru pošiljanja paketa s plačilom po povzetju, plačate poštarju znesek, ki ste ga prejeli pri potrditvi naročila.

Cenik poštnine se obračunava po teži pošiljke.

Pri dostavi artiklov občutljive narave (steklovina, možnost odrgnin, poškodb,..)  se dodatno zaračuna storitev za občutljivo ravnanje, ki znaša 1,85 €. 

Pri plačilu po predračunu se izognete plačilu CASH-SERVICE, ki znaša 1,85 €.

5. PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči (na kontaktni e-naslov: info.belokranjski-hram@t-2.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilo kupnine se nakaže na transakcijski (osebni) račun kupca, ki ga sporoči v obvestilu o vračilu blaga. Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Blago se vrne ponudniku na naslov Belokranjski hram d. o. o., Ul. Staneta Rozmana 26, 8340 Črnomelj.

6. CENE

Cene artiklov so v evrih. Cena navedena ob posameznem artiklu ne vsebuje stroškov pošiljanja. Kupec krije stroške pakiranja in embalaže. Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen. Vse cene vključujejo DDV.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bomo kupcu omogočili odstop od nakupa in mu hkrati ponudili rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

7. PLAČILNI POGOJI

Ponudnik zagotavlja naslednje načine plačila:

plačilo po predračunu:

kupec prejme predračun po el. pošti. Po plačilu predračuna, sledi odprema pošiljke v dogovorjenem roku. Pri plačilu po predračunu se izognete plačilu poštnih storitev, ki znaša 1,85 €.

plačilo po povzetju:

v kolikor kupec želi plačati po prevzemu je tak način možen le s plačilom v gotovini. Kupec mora biti ne glede na vrednost pošiljke osebno prisoten pri prevzemu. V primeru pošiljanja paketa s plačilom po povzetju, plačate poštarju znesek ob naročilu, ki ste ga prejeli pri potrditvi naročila.

plačilo z gotovino ali plačilno kartico v trgovini Belokranjski hram, Ul. Staneta Rozmana 26, 8340 Črnomelj ob osebnem prevzemu (rok prevzema in plačila je 7 delovnih dni od dneva naročila, razen kadar je posebej dogovorjeno drugače; če izdelki niso plačani in prevzeti v roku, je naročilo preklicano, izdelki pa vrnjeni v prodajo).

8.VARNOST OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za vodenje računov, ponudb in ostalo potrebno dokumentacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

9. ODGOVORNOST PONUDNIKA

Podjetje Belokranjski hram d. o. o. ni odgovorno za posledice uporabe izdelkov, ki ni v skladu z navodili proizvajalca. Na spletni strani belokranjski-hram.si je veliko splošnih informacij, povzetih po različnih informativnih virih. Te informacije ne morejo nadomestiti posveta z zdravnikom ali farmacevtom.

Fotografije izdelkov v spletni trgovini so simbolične, tekstovni material pa informativne narave. Pred uporabo posameznih izdelkov, je potrebno prebrati  podatke in navodila na embalaži.

Trudimo se po najboljših močeh, da so podatki v spletni trgovini belokranjski-hram.si pravilni, da je ponudba redno osvežena. Če pa uporabniki opazijo morebitno napako, jih prosimo, da nas na to opozorijo, za kar se jim že v naprej zahvaljujemo.

10. E-NOVIČKE

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novičke občasno obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic.

11. PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Ponudnik si bo prizadeval, da bo v čim krajšem možnem času obravnaval pritožbo in o tem obvestil kupca. Prav tako si bo prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

12. OPOZORILA

Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Zato mora biti kupec polnoleten v času oddaje naročila. V nasprotnem primeru ponudnik takoj odstopi od pogodbe.

Ministrstvo za zdravje opozarja prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.