Posted on Leave a comment

Medenjaki z marmeladno in čokoladno glazuro

SESTAVINE

Testo:

  • 80 dag gladke moke
  • 2 veliki žlici sode bikarbone
  • 7 žlic tekočega medu
  • 2 celi jajci
  • 2 žlici svinjske masti
  • 30 dag sladkorja v prahu
  • 8 žlic mleka
  • po ščepec cimeta, muškatnega oreščka, koriandra, ingverja, mletih klinčkov in pimenta (premešamo)
  • naribana lupinica biolimone.

Glazura:

  • domača marmelada
  • 200 g črne čokolade
  • 100 g masla

PRIPRAVA

Sladkor, jajca, mast, začimbe, limonovo lupinico in med stepemo v gosto maso ter dodamo mleko in moko s sodo bikarbono. Z mešalnikom mešamo toliko časa, dokler gre, nato zamesimo testo. Testo zavijemo v prozorno folijo in ga pustimo počivati čez noč. Iz testa naredimo svaljke, jih razrežemo na enake koščke in oblikujemo srednje velike kroglice. Testo lahko tudi razvaljamo in izrezujemo različne oblike. Medenjake pečemo pribl. 10 minut pri 180 °C. Ko jih jemljemo iz pečice, morajo biti medenjaki še mehki. Še mlačne medenjake na tanko premažemo z marmelado. Na koncu vsakega pomočimo v čokoladno glazuro, s katero prekrijemo marmelado.

Avtorica recepta: Andreja Kosednar Lebar, učiteljica OŠ Bakovci

Vir:http://www.czs.si/Admin/load.php?sif_ob=19&sif_file=objave_podrobno&sif_parent=7949

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.