Facebook

Kotel STABILNI 200 L z mešalom

Modeli stabilnih mirujočih naprav so naprave za destilacijo sadnih alkoholnih pijač z visoko zmogljivostjo, namenjene individualni industrijski uporabi.
Šifra:
Cena z DDV:
1.839,00 €
Kotel STABILNI 200 L z mešalom
Kotel STABILNI 200 L z mešalom
Kotel STABILNI 200 L z mešalom
Kotel STABILNI 200 L z mešalom
Kotel STABILNI 200 L z mešalom
Kotel STABILNI 200 L z mešalom
Kotel STABILNI 200 L z mešalom
Kotel STABILNI 200 L z mešalom
Kotel STABILNI 200 L z mešalom
Kotel STABILNI 200 L z mešalom
Kotel STABILNI 200 L z mešalom
Kotel STABILNI 200 L z mešalom
Kotel STABILNI 200 L z mešalom
Kotel STABILNI 200 L z mešalom
Kotel STABILNI 200 L z mešalom
Kotel STABILNI 200 L z mešalom
Kotel STABILNI 200 L z mešalom
Kotel STABILNI 200 L z mešalom
Kotel STABILNI 200 L z mešalom
Kotel STABILNI 200 L z mešalom
Kotel STABILNI 200 L z mešalom
Kotel STABILNI 200 L z mešalom
Kotel STABILNI 200 L z mešalom
Kotel STABILNI 200 L z mešalom
Kotel STABILNI 200 L z mešalom
Kotel STABILNI 200 L z mešalom

OPIS

 

Komplet kotlov za destilacijo alkoholnih pijač je sestavljen iz bakrenega lonca z mehanskim ročnim mešalnikom, vgrajenim v peč, iz hladno valjane pločevine. Vrata za jaške Inox AISI 304 (300x200mm) so nameščena za vlivanje drozge. Za praznjenje naprave je nameščen 3 "medeninasti krogelni ventil. Kotel in pokrov sta povezana s 4 mm debelo prirobnico iz nerjavečega jekla in 5 mm debelim silikonskim tesnilom. Vsi deli naprave, ki pridejo v stik s fermentirano sadno kašo, para ali sam destilat so narejeni iz najkakovostnejšega elektrolitskega bakra. Ročica, priključena na gred, vrti vrtenje z zobnikom. Na gred je priključen mešalnik. Mešalnik med postopkom destilacije preprečuje, da bi drozga zgorela s preprostim in enostaven za uporabo. Baker je eden najboljših toplotnih prevodnikov, odporen na organske kisline in zelo dobro vpliva na okus in vonj destilata, dokazano bolje kot katera koli druga kovina. Iz tega razloga so destilati (žganja), ki jih dobimo v bakreni ostanki imajo čist vonj in boljši okus. Stebri so primerni za izdelavo različnih destilatov, kot so žganje, vrhunski gin, viski, vodka, rum ... Izberete lahko tekoči hladilnik iz nerjavečega jekla 30 L ali klasičen galvaniz list s prostornino 400 L z bakreno cevno spiralo s 5 tuljavami.

PREMIUM PH-30 L HLADILNIK
- Novi hladilnik PH-30 PREMIUM je namenjen nadomestitvi starih modelov naših hladilnikov s prostornino 300 in 400 L za stabilne modele. Hladilni plašč je izdelan iz nepremočljive pločevine iz nerjavečega jekla debeline 0,8 mm, 18 kosov cevi s premerom Ø 10x1 mm in povezovalne komore pa iz nerjavečega jekla, odpornega proti kislinam, namenjene za uporabo v živilski industriji Inox 304 (AISI). Pokrov hladilnika je prav tako iz nerjavečega jekla Inox 304, debeline 3 mm.

- Načelo dela:
Hladilnik deluje na podlagi stalnega pretoka vode, ki kroži med cevmi. Iste cevi povezujejo dve komori, kjer se destilat zbira v zgornjem delu v parnem stanju in se skozi ohlajene parne cevi kondenzira in doseže spodnjo komoro za zbiranje tekočine, ohlajeno na priporočeno temperaturo do 18 ° C, in izstopi iz hlajenja sistem. Njegova prostornina je 30 L vode.

- Poraba vode:
Hladilnik porabi približno 30-50% manj vode v primerjavi s starimi hladilniki z bakreno tuljavo. Spreminja se glede na temperaturo vode, ki se uporablja za hlajenje, in temperaturo zunanjega zraka. Temperaturo v hladilniku je treba vzdrževati v območju od 40-60 ° C, kar se odčita na vgrajenem termometru. Nastavlja se z vgrajeno 1/2 ”PIP pipo. Potreben je stalen pretok vode skozi hladilnik, na začetku pa v hladilniku niha temperatura vode, kar je normalno tudi po približno 30 minut uporabe in nastavitve oskrbe s hladno vodo se stabilizira pri priporočeni temperaturi. Med destilacijo na naših stabilnih modelih smo preizkusili delovanje tekočega hladilnika PH30. Poraba vode s tem hladilnikom je bila približno 400 L, kar je spet veliko boljše od zmogljivosti starega hladilnika, ki je porabil od 800 do 1000 L vode.

- Vzdrževanje hladilnika ob koncu sezone
Pred in po uporabi hladilnika priporočamo, da ga očistite tako, da v lonec dodate 10-20 L vode in ga segrejete na temperaturo vrelišča ter da hladilnik sam izpraznite, parite skozi komore in parne cevi 10-15 minut.
-Prednosti:
• boljše hlajenje končnega destilata
• s pomočjo PIP pipe lahko natančno nastavimo temperaturo končnega destilata
• zmanjšana poraba hladilne vode
• odporen na obrabo material in njegove protikorozijske lastnosti
• lažji transport in manipulacija z istimi v primerjavi s starimi modeli
• enostavno vzdrževanje in privlačen dizajn

 

TEHNIČNE ZNAČILNOSTI

 

KOTEL DELI MATERIAL DEBELINA 
Dno Elektrolitski baker 2mm
Plašč Elektrolitski baker 1mm
Zgornji del Elektrolitski baker 1mm
Pokrovček-stožčasti del Elektrolitski baker 1mm
Pokrovček-plašč Elektrolitski baker 1,5mm
Otvoritev za praznjenje Brass 3"
Cooler Nerjaveče jeklo 430 0,8mm
Vertical cev Nerjaveče jeklo cev 304 Ø10x1mmx1000mm
Priklop cevi Baker cev Ø40x1mmx2500mm
Peč Hladno valjane jeklene 1,5mm
S / M - z mešalnikom    
Ogrevanje na trdo gorivo - LES    
Možnost plinsko ogrevanje    
18 vertikalna cevi v hladilnik

 

Za dodatne informacije in naročila pokličite na tel. št.: 040 748 588

Sorodni izdelki

    Kotel STABILNI 120 L z mešalom
    Cena z DDV:
    1.429,00 €
    Kotel DIAMOND 120 L
    Cena z DDV:
    2.549,00 €
    Kotel NAGIBNI 100 L z mešalom
    Cena z DDV:
    1.069,00 €
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih