Facebook

Kotel STABILNI 100 L z mešalom

Šifra:
84194000100
Cena z DDV:
1.150,00 €
Kotel STABILNI 100 L z mešalom
Kotel STABILNI 100 L z mešalom
Kotel STABILNI 100 L z mešalom
Kotel STABILNI 100 L z mešalom
Kotel STABILNI 100 L z mešalom

SESTAVNI DELI 

MATERIAL 

    DEBELINA 

Dno

Elektrolitski baker

    1 mm

Plašč 

Elektrolitski baker

    0,8 mm

Zgornji del 

Elektrolitski baker

    1 mm

Pokrovček 

Elektrolitski baker

    0,8 mm

Hladilnik 

Nerjaveče jeklo 430 

    0,8 mm

Verticalna cev 

Baker cev 

    Ø15x1mmx1000mm 

Priklop cevi 

Baker cev 

    Ø22x1mmx1500mm 

Peč 

Hladno valjane jeklene 

    1,5 mm

 

Naprava za destilacijo sadja je destilacijska priprava za domačo žganjekuho. S procesom destilacije iz alkoholnega vrenja sadne drozge (slive, hruške, marelice, trta…) dobimo alkoholni destilat. Destilacijska naprava je sestavljena iz bakrenega kotla, v katerem zaradi toplote alkohol hlapi, hladilne posode, v kateri se alkohol kondenzira, in spojne cevi, ki povezuje obe napravi. Vsi deli destilacijske naprave, ki med procesom destilacije pridejo v stik z alkoholnim destilatom, so izdelani iz čistega bakra. Baker med procesom destilacije veže oz. nevtralizira večji del kisline in drugih kvarljivih snovi, ki nastanejo ob alkoholnem vrenju sadja ali ob sami destilaciji.

KOTEL 

Kotel je najbolj pomemben del celotne destilacijske naprave. Kotli, ki imajo dvodelno kurišče (kotli z zvračanjem), so izdelani z mešalom ali bakrenim vstavkom.Nagibna naprava za žganjekuho je sestavljen iz kurišča, na katerem je postavljen kotel; na kotel se postavi kapa, ki se s kavljem in ušesom kavlja zveže s kotlom. Po spojni cevi se kotel poveže s hladilnikom. Hladilnik ima spiralo, skozi katero gre alkohol. Spojna cev se postavi v priključke na kotlu in hladilniku. Z ročajem, ki je povezan z osmi, se prek zobnika prenaša vrtenje. Mešalo je zvezano s osjo. Bakreni vstavek prepreči, da se ob kuhanju (destilaciji) drozga prismodi. Mešalo s preprosto in enostavno manipulacijo prepreči, da se ob kuhanju (destilaciji) drozga prismodi. Kurišče je izdelano iz dveh delov. Na spodnjem delu je odprtina za kurjenje, na nasprotni strani v zgornjem delu je pa odprtina za odvajanje dimnih plinov.
*Zaradi visoke temperature priporočamo, da spodnji del kurišča obložite s šamotno opeko in da s tem podaljšate dobo uporabe kurišča.

HLADILNA POSODA – HLADILNIK

Hladilna posoda ali kondenzator je posoda izdelana iz pocinkane pločevine, v kateri je spiralna bakrena cev, ki se napolni s hladno vodo. Spodnji konec cevi izhaja iz posode in skozi njega izteka alkoholni destilat. Za popolno kondenzacijo alkoholnega destilata, temperatura hladilne vode ne sme biti višja kot 25°C; na zgornji površini vode, ki se izliva iz posode, maksimalno 60°C. Zaradi tega je v poteku procesa kuhanja treba kontrolirati temperaturo in po potrebi doliti hladno vodo. Istočasno bo skozi cevčico na zgornjem robu – prelivna cev – hladilne posode iztekla topla voda. V spodnjem delu ima hladilnik prepustni ventil, skozi kateri se po končanem kuhanju žganja izpusti voda. Hladilnik ima tri noge. Plašč hladilnika se izdeluje iz pocinkane pločevine, debeline 0,5 mm.

 

 

Za dodatne informacije in naročila pokličite na tel. št.: 040 748 588

Sorodni izdelki

    Kotel Hobby 10 L Classic
    Cena z DDV:
    290,00 €
    Kotel NAGIBNI 60 L z mešalom
    Cena z DDV:
    849,00 €
    Kotel mini 1 L
    Cena z DDV:
    174,00 €
    Kotel NAGIBNI 100 L z mešalom
    Cena z DDV:
    1.029,00 €
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih