Facebook

Kotel Hobby 10 L Classic

Šifra:
8419400010
Cena z DDV:
290,00 €
Kotel Hobby 10 L Classic
Kotel Hobby 10 L Classic
Kotel Hobby 10 L Classic
Kotel Hobby 10 L Classic
Kotel Hobby 10 L Classic
Kotel Hobby 10 L Classic
Kotel Hobby 10 L Classic
Kotel Hobby 10 L Classic
Kotel Hobby 10 L Classic
Kotel Hobby 10 L Classic
Kotel Hobby 10 L Classic

SESTAVNI DELI      

MATERIAL

    DEBELINA

Dno

Elektrolitski baker 99,99%

    1mm

Plašč

Elektrolitski baker 99,99%

 

    1mm

Zgornji del

Elektrolitski baker 99,99%

    1mm

Hladilnik

Cinkova pločevina

    0,5mm

Spirala

Bakrena cev

    Ø22x1mm

Spojna cev

Bakrena cev

    Ø22x1mm

 

Naprava za destilacijo sadja je destilacijska priprava za domačo žganjekuho. S procesom destilacije iz alkoholnega vrenja sadne drozge (slive, hruške, marelice, trta…) dobimo alkoholni destilat. Destilacijska naprava je sestavljena iz bakrenega kotla, v katerem zaradi toplote alkohol hlapi, hladilne posode, v kateri se alkohol kondenzira, in spojne cevi, ki povezuje obe napravi.
Vsi deli destilacijske naprave, ki med procesom destilacije pridejo v stik z alkoholnim destilatom, so izdelani iz čistega bakra. Baker med procesom destilacije veže oz. nevtralizira večji del kisline in drugih kvarljivih snovi, ki nastanejo ob alkoholnem vrenju sadja ali ob sami destilaciji.
Naprava za žganjekuho malih dimenzij je sestavljena iz kurišča, na katero je postavljen kotel, na kotel se postavi kapa, ki se s kavljem poveže. Po spojni cevi se kotel poveže s hladilnikom. Hladilnik ima spiralo, skozi katero gre alkohol. Spojna cev se pritrdi s holendrom na kotlu in holendrom na hladilniku. Z ročajem, ki je povezan z vodoravno osjo, se prek zobnika vrtenje prenaša na navpično os. Mešalo je povezano z navpično osjo.

KOTEL

Kotel je najbolj pomemben del celotne destilacijske naprave. Kotli za 10 litrov so izdelani z mešalom, ali brez njega, lahko se pa tudi vgradi bakreni vstavek. Bakreni vstavek prepreči, da se ob kuhanju (destilaciji) drozga prismodi. Mešalo s preprosto in enostavno manipulacijo prepreči, da se ob kuhanju (destilaciji) drozga prismodi.
Kurišče se izdeluje v dveh različicah: prilagojeno gretju na plin ali prilagojeno gretju na trdno gorivo (drva, koruzni storži...). Na spodnjem delu se nahaja odprtina za kurjenje, v katero se lahko da tudi ustrezen gorilnik. Zaradi visoke temperature priporočamo, da spodnji del kurišča obložite s šamotno opeko in da s tem podaljšate dobo uporabe kurišča.

HLADILNA POSODA – HLADILNIK

Hladilna posoda ali kondenzator je posoda izdelana iz pocinkane pločevine, v kateri je spiralna bakrena cev, ki se napolni s hladno vodo. Spodnji konec cevi izhaja iz posode in skozi njega izteka alkoholni destilat. Za popolno kondenzacijo alkoholnega destilata temperatura hladilne vode ne sme biti višja kot 25°C; na zgornji površini vode, ki se izliva iz posode, maksimalno 60°C. Zaradi tega je v poteku procesa kuhanja treba kontrolirati temperaturo in po potrebi doliti hladno vodo. Istočasno bo skozi cevčico na zgornjem robu – prelivna cev – hladilne posode iztekla topla voda. Če se voda v hladilni posodi preveč segreje, se alkoholni destilat ne kondenzira popolnoma in hlapi v zrak. To lahko takoj opazimo, ker čutimo duh po žganju. V spodnjem delu ima hladilnik prepustni ventil, skozi kateri se po končanem kuhanju žganja izpusti voda. Hladilnik ima tri noge. Plašč hladilnika se izdeluje iz pocinkane pločevine, debeline 0,5 mm.

 

Za dodatne informacije in naročila pokličite na tel. št.: 040 748 588

 

Sorodni izdelki

  Kotel Hobby Preformance 100 L
  Cena z DDV:
  4.450,00 €
  Kotel STABILNI 100 L z mešalom
  Cena z DDV:
  1.150,00 €
  Kotel STABILNI DIAMOND 160 L
  Cena z DDV:
  1.590,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih