Facebook

Cimet (lubje) eterično olje

Cimet je omenjen že v Svetem pismu, stari narodi so ga imeli za eno najpomembnejših aromatskih začimb. Sladek vonj cimetove skorje je topel in pikanten ter ogreje dušo in telo, cimetovo olje je sestavina mnogih parfumov. V kozmetiki je dragoceno zaradi antiseptičnih in protimikrobnih lastnosti, kot učinkovina je prisoten v nekaterih anticelulitnih izdelkih. V aromaterapiji ga uporabljamo za inhaliranje, ko smo izčrpani in potrti, pri pešanju spomina, duševni otopelosti in zaspanosti. Deluje tudi kot afrodiziak. Prek inhalacij lahko z njim ublažimo simptome prehlada. Ker je eterično olje cimeta zelo intenzivno, ga v domačih pripravkih uporabljamo v nizkih koncentracijah.
Šifra:
E 0013
Cena z DDV:
11,20 €
DODAJ V KOŠARICO
Cimet (lubje) eterično olje

CIMET

 

Botanično ime

Cinnamomum zeylanicum

Poreklo Madagaskar
Pridobivanje

parna destilacija lubja

Vonj

sladkast, začimbni

Intenziteta vonja

visoka

Nota

srednja

Maksimalna koncentracija RIFM

do 1 % (1 do maks. 2 kapljici na 10 ml)

 

          Alergeni      MSDS

 

Lastnosti izdelka

 

 Eterično olje   Parna destilacija   Lubje   Monoterpeni

Sorodni izdelki

    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih